Waar een wil is, is ook echt een weg

Van een periode waarin het niet zo goed gaat, naar alle dagen dagbesteding en inmiddels een studie begonnen met goede resultaten: een prachtige ontwikkeling. Jean-Paul is sinds een aantal jaar deelnemer bij Presentus en heeft in die tijd niet stilgezeten.

Jean-Paul woont bij het RIBW. Toen het na een wat mindere periode weer wat beter met hem ging, gaf hij bij zijn begeleider aan dat hij wel graag iets wilde gaan doen. Het liefst iets met computers. Zijn begeleider kwam toen met Presentus. “Ik ben daar gaan kijken, maar ze waren op dat moment net bezig met de verhuizing van de Spinnerij naar het hoofdkantoor. Toen de verhuizing achter de rug was, ben ik begonnen”.

Hij is begonnen aan de software kant. Daar kon hij onder andere aan de slag met Word. Later kreeg hij ook interesse voor de hardware kant en is hij daar gaan werken. “Nu zit ik alleen nog aan de hardware kant. Dat komt vooral door school. Het is daar rustiger, waardoor ik me beter kan concentreren en ik kan daar met opdrachten voor school aan het werk.”

Wanneer hij niet voor school bezig is, krijgt hij zijn werk van Werner (begeleider Presentus). Soms is dat het installeren van Windows of het opsporen van fouten in computers, maar vaak gaat het om het monteren en demonteren van computers; “Het slopen en in elkaar zetten, noem ik dat.”

Vorig jaar besloot Jean-Paul dat hij iets meer wou. “Ik wist nog niet precies wat, dus toen ben ik met Danielle (trajectbegeleider Presentus) gaan praten. Zij vertelde mij over de opleiding in Almelo en daar ben ik toen gaan kijken.” Na het kijken, twijfelde Jean-Paul nog of de opleiding wel echt bij hem paste. Daarom is hij 1 dag in de week mee gaan lopen bij Schoo Computerdiensten in Enschede. Dat beviel en toen is Jean-Paul vorig jaar begonnen de opleiding Medewerker ICT support niveau 2 in Almelo.

De opleiding gaat goed. Er zijn nog maar een paar onderdelen te gaan, waaronder netwerken bouwen en rekenen. Stage loopt hij voornamelijk bij Presentus. Danielle is zijn stagebegeleider en het meeste werk doet hij bij Werner. Verder hoopt hij ook binnenkort de stage bij Schoo computerdiensten weer op te kunnen pakken. Door de corona was dit een tijd erg lastig. In februari hoopt Jean-Paul zijn opleiding af te ronden.

Wat de plannen van Jean-Paul zijn nadat hij zijn opleiding heeft afgerond? Dan wil hij niveau 3 gaan doen. Of hij er ook mee aan het werk gaat, weet Jean-Paul nog niet zeker. Een werkplek vinden, is best lastig met zijn autisme, vooral omdat klantcontact lastig is voor hem. “Ik weet niet of het echt haalbaar is om wat met mijn opleidingen te gaan doen, maar ik wil wel graag die optie hebben.”

Voor de werkzaamheden van de deelnemers van Presentus zijn we altijd op zoek naar afgedankte elektronische apparaten, zoals computers, laptops, mobiele telefoons, beeldschermen et cetera. Heb je dit nog liggen, breng het langs of neem contact met ons op zodat wij het op kunnen komen halen. Alles is welkom! Ook voor reparatie van computers en laptops, het verwijderen van virussen en het opschonen en updaten van apparatuur kun je bij ons terecht. We zijn te bereiken via 053-2068200 of info@st-surplus.nl.