Jouw werkplek

Bij Presentus kun je aan de slag met alles wat computers betreft. Je kunt werken aan vaardigheden op de computer en het werken met bepaalde programma’s. Ook kun je je verdiepen in hoe een computer werkt, zowel de hardware als de software kant, zorgen dat hij naar behoren werkt en dat er goed mee te werken valt. De werkzaamheden verdelen we in computervaardigheden en reparatievaardigheden.

Computervaardigheden

Basisvaardigheden op een computer zijn tegenwoordig bijna onmisbaar. Daarom kun je bij ons aan de slag met bijvoorbeeld het opstellen en versturen van een email en de basiskennis leren van Word en Excel. Daarnaast kijken we uiteraard ook waar je interesses liggen. Het is onder andere mogelijk om Excel voor gevorderden te leren of aan de slag te gaan met webdesign, fotografie of fotobewerking.

Reparatievaardigheden

Wanneer een computer niet goed functioneert, ligt dit aan de software of aan de hardware. Bij een softwareprobleem moet eerst onderzocht worden wat het probleem veroorzaakt, om het vervolgens te verhelpen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat bepaalde software moet worden geüpdatet of geherinstalleerd of misschien is het wel een instelling die het probleem veroorzaakt. Ook kan het zijn dat een kapot onderdeel voor problemen zorgt. Dan wordt het kapotte onderdeel opgespoord en vervangen. Wanneer een computer niet te repareren valt, wordt hij uit elkaar gehaald om te recyclen.

Materiaal voor dagbesteding

Om met de reparatievaardigheden aan de slag te kunnen, is materiaal nodig. Alle oude elektronische apparaten, werkend of niet werkend, zijn welkom. Hierbij kun je denken aan computers, laptops, tablets, dvd-spelers, beeldschermen en audioapparatuur. 

Ook voor reparatie van laptops en computers, het verwijderen van virussen, updaten en opschonen kun je bij ons terecht.

Mocht je oude elektronische apparaten hebben die je niet meer nodig hebt, of hulp nodig hebben met een reparatie, neem dan vooral contact met ons op.